2023. november 15., szerda

Sült báránycomb

 Hozzávalók:


  • báránycomb 

  • törött bors
  • fokhagyma
  • rozmaring
  • őrölt kömény
  • kápia paprika
  • ketchup
  • olaj


Elkészítés:


Nagyon szeretjük a bárányt. 

Sütve, töltve, levesnek is gyakran készítjük.


https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/04/rozmaringos-barany.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/barany-zoldborsos-majas-toltelekkel.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/01/barany-labszar.html

https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/06/tarkonyos-baranyleves.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/09/martinis-barany-szegy-es-labszar.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/12/palocleves-baranybol.html


A bárány combját készítjük most el.

Megtisztítjuk, lehártyázzuk.



Alaposan megsózzuk és fokhagyma szeletekkel megtűzdeljük.


Friss rozmaringot, vagyis pontosabban lefagyasztott rozmaring ágat és szárított rozmaringot is használunk.
Őrölt borssal és őrölt köménnyel is megszórjuk.


A tepsit kiolajozzuk és beterítjük rozmaringgal.


Ráfektetjük a húst és a tetejére is teszünk rozmaring ágat.


Kápia paprika szeleteket is adunk hozzá.


Egy kevés ketchuppel is meglocsoljuk.


Öntünk egy pohár vizet a tepsi aljára és lefedve a 180-200 C fokos sütőben puhára sütjük a pecsenyét.


Lapockából is készíthetjük ezt a sültet.


A rozmaring kiemeli és nem nyomja el a bárány jellegzetes zamatát.


Selymes krumplipürével melegen tálaljuk.

Hidegen szendvicsbe tehetjük, vagy szépen szeletelve büféasztal kiemelt falatja lehet.