2025. november 2., vasárnap

Gombás májgaluska leves

 Hozzávalók:


Leveshez:



Májgaluskához:


Elkészítés:


Kedveljük a májgaluskát, mindenféle húslevesbe, zöldséglevesbe beletehetjük.

https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/03/majgaluska.html

https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/03/becsinalt-kakasleves-majgaluskaval.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/02/majgaluskas-zoldsegleves.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/07/majgaluskas-karalabe-leves.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2021/03/majgaluska-tojasmentesen.html


A májgaluska készítése nagyon egyszerű és gyors.

A késes aprítóba tesszük a megtisztított csirkemájat. 


Hagyma, fokhagyma és darált pritamin is kerül bele.


Só, törött bors, majoránna és sok petrezselyem is kell hozzá.
Daráljuk jól össze.


A fűszeres májhoz adunk egy egész tojást és annyi lisztet, hogy nokedli sűrűségű masszát kapjunk.


Sózzuk meg újra és bátran adjunk hozzá még apróra vágott petrezselymet.


Forrásban lévő vízbe nokedliszaggatóval szaggassuk bele a tésztát.


A megfőtt galuskát szűrjük le.


A levesbetét tésztákat, nokedliket külön szoktam tenni, és csak a tálaláskor teszem a levesbe. 


Ezúttal egy nagyon egyszerű, gyorsan készülő levesbe került a májgaluska.

Tegyünk fel vízet forrni, amibe leveskockát és apróra vágott hagymát teszünk.


A petrezselyem zöldjét is beletesszük.


Sárgarépa és fehérrépa is kerüljön bele.


Sózzuk meg óvatosan, hiszen a leveskocka is sós.


Nagyon finom bele a barna csiperke gomba.


Szeletekre vágva adjuk a leveshez, hamar megfő.


Tálaláskor kerüljön bele a májgaluska.


Jó sűrű, tartalmas ez a leves.