2025. november 2., vasárnap

Zöldséges udon tészta

 Hozzávalók:



Elkészítés:


Nagyon kedveljük a zöldséges tésztaételeket.

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/03/kinai-marhahusos-faful-gombas-zoldseges.html

Most finom ruganyos, japán udon tésztával raktam össze a magyaros zöldségragut.


Az udon tészta vastag, rágható  és isteni síkos állagú.
Ezúttal előfőzött változatot használtam, de elkészíthető száraz udon tésztából is, amelyet előzőleg ki kell főzni.


Kevés zsíron kiolvasztuk a füstölt szalonnát.
Apróra vágott hagymát teszünk bele.


Kelkáposztát és paradicsomot darabolunk.


Szép színes zöldpaprika és kápia is kerül bele.


A hagymához adjuk a paprikát.


Beletesszük a kelkáposztát.


Megsózzuk, borsozzuk és a paradicsomot is beletesszük.


Jóféle lecsókolbászt karikázunk bele.


Balzsemecettel megbolondítjuk.


A kelkáposztát ne főzzük túlpuhára, maradjon kissé roppanós.
Végül tegyük bele az udon tésztát.


Egyszer összeforraljuk és készen van a laktató étel.


Készíthető kolbász nélkül is.


Önálló fogásként is tálalhatjuk.


Én ezúttal ezt a finom ételt fasírttal és majonézes zöldbabbal tálaltam.