2025. november 2., vasárnap

Tejfölös csirke 2

 Hozzávalók:

  • csirke

  • csirkezsír/olaj
  • hagyma
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • törött bors
  • fokhagyma
  • fűszerpaprika
  • őrölt kömény
  • majoránna
  • tejföl
  • liszt


Elkészítés:


A csirkepörköltnél csak a tejfölös csirke finomabb !

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/01/tejfolos-csirke.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/05/tejfolos-kakaspaprikas.html


Jóféle kapirgálós csirkéből készítjük.

Legyen benne sok zúza és láb is.



A húsokról leszedett csirkehájat is felhasználjuk.
A csirkezsíron apróra vágott hagymát dinsztelünk.


Beletesszük a fűszerpaprikát.


Egy-két kanál vízzel elkeverjük.


Belekerül a csirke.

Jól megkeverjük.


Zöldpaprika, fokhagyma, paradicsom és darált pritamin a következő.


Sózzuk, borsozzuk, egy pici majoránnát és őrölt köménymagot is tegyünk bele.


Lefedve főzzük puhára a csirkét.
Ha kell kevéske vízet adjunk hozzá.





Egy-két kanálka liszttel és kevés vízzel simára kevert tejföllel habarjuk be a kész ételt.


Nokedlivel vagy más főtt tésztával kínáljuk.