Hozzávalók:
- laskagomba
- csiperkegomba
- olaj
- hagyma
- sárgarépa
- fehérrépa
- zöldpaprika
- paradicsompüré
- darált pritaminpaprika
- édes chiliszósz
- só
- törött bors
- fűszerpaprika
- bazsalikom
- majoránna
- tejföl
Elkészítés:
Mindenfajta gombát szeretünk, levest is gyakran készítek belőle.
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/10/gombaleves.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/03/zoldborsos-gombaleves.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/05/spargas-gombaleves.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/03/gombaleves.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/11/gombaleves-2.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2021/05/gombaleves-3.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/12/gombaleves-konzervbol.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2023/05/vegyes-gombaleves.html
Először a felszeletelt csiperkegombát szárazon kezdjük pirítani.
Házi darált pritamin paprikával ízesítjük.
Először a laskagombát, majd a sárgarépát és a fehérrépát tesszük bele.
Vízzel felöntjük és egy kanálka sűrített paradicsomot adunk hozzá.
Ha szeretjük kevés bazsalikomot és édes chiliszószt is adhatunk hozzá.