2025. november 2., vasárnap

Vegyes gombaleves





 Hozzávalók:



Elkészítés:


Mindenfajta gombát szeretünk, levest is gyakran készítek belőle.


https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/10/gombaleves.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/03/zoldborsos-gombaleves.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/05/spargas-gombaleves.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/03/gombaleves.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/11/gombaleves-2.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2021/05/gombaleves-3.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/12/gombaleves-konzervbol.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2023/05/vegyes-gombaleves.html


Először a felszeletelt csiperkegombát szárazon kezdjük pirítani.



Amikor már kiadta a levét, akkor sózzuk meg és majoránnával fűszerezzük.


Kevergetve elfőzzük a levét.


A laskagombát falatnyi darabokra szedjük.


Kevés olajon hagymát, zöldpaprikát dinsztelünk.
Házi darált pritamin paprikával ízesítjük.


Először a laskagombát, majd a 
sárgarépát és a fehérrépát  tesszük bele.



Vízzel felöntjük és egy kanálka sűrített paradicsomot  adunk hozzá.


Amikor a laskagomba és a répák megpuhultak, beletesszük a korábban megpirított csiperke gombát is.


Szórunk bele sót, törött borsot, fűszerpaprikát.
Ha szeretjük kevés bazsalikomot és édes chiliszószt is adhatunk hozzá.


Ha elkészült a leves tejföllel gazdagítjuk.


Sűrű, ízletes leves, amelyben a különböző gombák eltérő állaga kellemesen kiérződik.