2015. március 7., szombat

Csontleves petrezselymes daragaluskával

Hozzávalók:


  • sok sertés csont
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • zeller
  • fehérítőzeller
  • karalábé
  • darabka kelkáposzta
  • hagyma
  • fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • szemes bors
  • cseresznyepaprika
  • 2 db tojás 
  • 10 dkg zsír
  • 20 dkg búzadara
  • petrezselyemzöld




Elkészítés:


Most egy kicsit másképpen készítettem el a csontlevest.
Általában felteszem főni a csontokat és úgy főzöm, mint a húslevest.
Ezúttal egy kicsit újítottam.



A megmosott csontokat, a félbevágott hagymát és egy fej szinten félbevágott fokhagymával sütőbe tesszük és kb. 1 órát sütjük.




Ezután egy fazékban hideg vízbe tesszük a csontokat, a hagymákat és a felforrástól számítva egy órát főzzük.


Most bezöldségeljük és húsleves módjára készre főzzük.


Fehérítőzellert is tegyünk bele.
Sózzuk, borsozzuk és a cseresznyepaprikát is tegyük bele.


Ha kész, vegyük ki a csontokat és a zöldségeket.


A levest szűrjük le.


Petrezselymes daragaluskával tálaltam.
A receptet itt találjátok.
Most sok apróra vágott petrezselyemzöldet is tettem bele.

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/04/grizgaluska.html