2015. március 7., szombat

Zöldséges pulykavagdalt

Hozzávalók:


  • 1 kg darált pulykahús
  • 1  és 1/2 db hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1-2 db kápia paprika
  • 1-2 db sárgarépa
  • darabka póré
  • darabka gyömbér
  • újhagyma zöld szára
  • sok petrezselyem
  • 1 tojás
  • bors
  • pici kakukkfű
  • 2 ek. olaj



Elkészítés:


Ez a vagdalt nagyon hamar elkészül, könnyű és ízletes fogás.



A sárgarépát, hagymát, pórét, kápia paprikát, fokhagymát, gyömbért, zöldhagyma zöldjét, petrezselymet jó apró kockákra, darabokra vágjuk.
A petrezselyem szárát is feltétlenül tegyük bele, mert abban van a legtöbb aroma.


Minden zöldséget  és az egész tojást is belekeverünk a darált húsba.
Megsózzuk, borssal és kakukkfűvel fűszerezzük.


Egy serpenyőben 2 ek. olajat hevítünk.
Nem kell több, ebben is megsül majd és így diétásabb.

Kis gombócokat formálunk, kissé ellapítjuk, mint a fasírtot szoktuk és beletesszük az olajba.
Lefedjük a serpenyőt és így sütjük szép pirosra a húst.


Majd megfordítjuk a vagdaltokat és a másik oldalukat is pirosra sütjük.


Nagyon jó kis ruganyos vagdaltat kapunk, a zöldségektől szaftos és a fűszerektől ízletes lesz.

A zöldségeket változtathatjuk is ízlés és idény szerint.
Bármilyen főzelékhez, körethez, salátához illik.
Hidegen is finom és szendvicsbe is tehetjük.