2015. március 21., szombat

Sajtos, kolozsvári szalonnás sült tészta

Hozzávalók:


  • 50 dkg hosszú metélt
  • 1+1 ek. olaj 
  • füstölt szalonna
  • kolozsvári szalonna
  • különféle sajtok
  • tejföl
  • 1 db tejszínes krémsajt (tömlős)






Elkészítés:









A sonkás tészta és a sajtos tészta keveréke lett ez a finom krémes, ropogós sült tészta.

A zöldséges sült tészta receptnél felsoroltam néhány hasonló tésztaételt, ez a recept is illik a sorba.

Egyszerű sajtos tésztának indult, de a kolozsvári szalonna olyan hívogatóan friss volt, hogy hamar belekerült ő is a serpenyőbe.

Először egy kanálka olajon megolvasztjuk a füstölt szalonnát, majd hozzáadjuk a kolozsvári szalonnát is.


Többféle sajtot teszünk bele, legyen közte füstölt sajt is, ami nagyon megdobja az ízeket.
Ragyogóan felhasználhatjuk a kissé már megszáradt, régebbi sajtokat is.


Amint a sajtok is felolvadtak teszünk bele jó sok tejfölt.


Az előzőleg kifőzött, leszűrt tésztát jól megsózzuk és egy ek. olajjal összekeverjük, hogy ne tapadjon össze.

Belesimítjuk a fele tésztát egy tepsibe és erre tesszük rá a sajtos, szalonnás keveréket.



A sajtos serpenyőbe teszünk még egy kevés tejfölt és az időközben, a hűtőben felbukkant tejszínes krémsajtot is belekeverjük.


A maradék tésztát is a tepsibe tesszük és a krémsajtos tejföllel meglocsoljuk.



Még mindig úgy véltem, hogy száraz a tészta, ezért 2 pohár tejet is a tésztára öntöttem.
180 C fokos sütőben szép pirosra sütöttem.


Salátával  kínáljuk.