2015. március 7., szombat

Epres sajtkrém

Hozzávalók:


  • sajtkrém
  • 1 db lime 
  • 1/2 citrom
  • édesítőszer/cukor
  • 2 ek. eperdzsem
  • eper
  • tejszínhab



Elkészítés:

Pillanatok alatt elkészíthetjük ezt a könnyű és rendkívül finom desszertet.

A krémsajtot elkeverjük ízlés szerint cukorral vagy édesítőszerrel.

Belereszeljük a jól megmosott lime és a fél citrom  zöld, ill. sárga héját.
Megkóstoljuk, ha kell egy kis levet is tehetünk bele mindkét citrusból, de ne legyen savanyú.



Belekeverjük az eperdzsemet is.


Jól elkeverjük.



Kelyhekbe tesszük a krémet és aprítógépben néhányszor megpörgetett, de még darabos epret adunk mellé.


Tejszínhabbal, eperszemekkel és a lime szeletekkel díszítjük.


Fagyasztott eperből készítettem, így is nagyon finom lett.