2021. május 24., hétfő

Füstölt csülök sütve

 Hozzávalók:

  • 1 db nagy füstölt csülök

  • 1-2 kanál jóféle zsír
  • hagyma
  • fokhagyma
  • őrölt bors
  • szójaszósz




Elkészítés:



Egy szép nagy hátsó, füstölt csülköt egy fej hagyma és pár szem bors társaságában puhára főzünk.

Ha megpuhult, kiemeljük a csülköt, kicsontozzuk.

A főzőlevéből kitűnő levest vagy főzeléket készíthetünk.


Kissé kizsírozott tepsibe tesszük a húst és nagyobb darabokra szétszedjük.


Őrölt borssal meghintjük és nagyobb darabokra vágott hagymával, fokhagymával bőségesen megszórjuk.


Egy kevés szójaszósszal meglocsoljuk.
Kellemes sós ízt ad a csülöknek.


A hús tetejére is teszünk egy kevés zsírt.


Előmelegített sütőben pirosra pirítjuk.


Nagyon ízletes pecsenyét kapunk.


Különösen finom lesz a sült hagyma és fokhagyma is.


Melegen bármilyen körettel kínálhatjuk.
Hidegen is finom csemege.


Nekünk krumplipürével az igazi.