2021. május 17., hétfő

Sült keszeg

 Hozzávalók:

  • keszeg

  • világos szójaszósz
  • liszt
  • fűszerpaprika
  • olaj


Elkészítés:





A régi balatoni nyarakat idézi ez az étel.

Megtisztítjuk a halakat, pikkelyeket lekaparjuk, a hasat felvágva eltávolítjuk a beleket.


A halak fejét, uszonyait levágjuk.


A halat leöblítjük és megszárítjuk.
Mindkét oldalán sűrűn beirdaljuk.


Megsózzuk és egy kevés világos szójaszósszal bedörzsöljük.
 

A lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával.


A halakat beleforgatjuk a paprikás lisztbe.


A halak belsejébe is kerüljön a lisztből.


Forró olajban mindkét oldalon megsütjük a halakat.


A beirdalás következtében jól átsüthető a hal.


Óvatosan együk, mert sok pici szálka van benne.


Frissen az igazi, de később a maradék is hamar gazdára talál.
 

Bármilyen körettel kínálhatjuk, de a legjobb finom ropogós kenyérrel és csípős almapaprikával elfogyasztani.