2021. május 17., hétfő

Gombaleves 3

 Hozzávalók:

  • gomba

  • füstölt szalonna
  • hagyma
  • olaj
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • karalábé
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • csípős paprika
  • bors
  • majoránna
  • darált pritamin paprika
  • kakukkfű
  • ételízesítő
  • fűszerpaprika
  • petrezselyemzöld


Elkészítés:

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/11/gombaleves-2.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/03/gombaleves.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/03/zoldborsos-gombaleves.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/05/spargas-gombaleves.html


Ismét  gombalevest készítünk.

Egy kanálka olajon kiolvasztjuk egy kevés darabokra vágott füstölt szalonna zsírját.


Egy fej hagymát felaprítunk.


A szalonnához adjuk.


Belekerülnek a megtisztított és darabokra vágott zöldségek, a sárgarépa, fehérrépa, karalábé és fokhagyma.


Pirítani kezdjük.


A megtisztított gombát tetszés szerint felszeleteljük.


A zöldségekhez adjuk.


Felaprítjuk a zöldpaprikát, paradicsomot és ízlés szerint egy kevés csípős paprikát is.
 

A gombás raguhoz adjuk ezt is.


Sózzuk, borsozzuk, majoránnával és egy gondolatnyi kakukkfűvel is megszórjuk.
Házi darált pritamin paprikát (vagy piros arany krémet)  is tegyünk bele.


Némi ételízesítőt és fűszerpaprikát szórunk rá.
  

A petrezselyem zöld szárát apróra vágjuk és a levesbe tesszük.


Fakanállal kevergetve kicsit pirítjuk a zöldségeket.


Majd felöntjük vízzel  és közepes lángon megfőzzük a levest.


Nagyon ízletes, tartalmas levest kapunk.


Petrezselyem levéllel szórjuk meg.
Aki szereti egy kanálka tejföllel gazdagíthatja a levesét.