2021. május 24., hétfő

Padlizsánkrém 2

 Hozzávalók:


  • padlizsán

  • hagyma
  • fokhagyma
  • törött bors
  • majonéz
  • mustár
  • citrom sárga héja
  • citrom leve
  • petrezselyem


Elkészítés:



Padlizsánkrém gyakran készül nálunk, mindig más a fűszerezése.

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/08/padlizsankrem.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/11/padlizsan-legyezo.html


A padlizsánt sütőben feketére sütjük.

Ha kihűlt, kikaparjuk a belsejét és villával összetörjük.

Én nem szeretem nagyon pürésíteni, így jobban érvényesülnek a padlizsán falatkák.


Apróra vágott hagymát, petrezselymet és zúzott fokhagymát adunk hozzá.


Különösen friss zamata lesz egy citrom reszelt sárga héjától és kifacsart levétől.


Megsózzuk, borsozzuk.
Majonézzel és egy kevés mustárral állítjuk be az ízét.


Behűtve kínáljuk.