2021. május 17., hétfő

Kelkáposztás rizs

 Hozzávalók:

  • kelkáposzta 

  • olaj
  • cukor
  • édes chili szósz
  • balzsamecet
  • rizs
  • őrölt kömény
  • őrölt édeskömény
  • bors
  • fűszerpaprika


Elkészítés:


A kelkáposzta nemcsak főzeléknek, rakottnak vagy frankfurti levesnek, hanem bármilyen más köret kiegészítőjeként is remekül használható.

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/04/colcannon-ir-kelkaposztas-burgonyapure.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/12/kolozsvaris-kelkaposztas-teszta.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/10/cukkinis-kelkaposztas-chow-mein-teszta.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/06/sult-hal-szalonnas-kelkaposztaval.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/03/zoldseges-sult-kelkaposzta.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/04/kolbaszos-kelkaposztas-hosszumetelt.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/04/kolbaszos-kelkaposztas-spagetti.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/03/zoldseges-sult-teszta.html

Ezúttal rizzsel készítettem el a friss tavaszi új káposztát.


Kevés olajon cukrot karamellizálunk.




Ha már folyékony és szép barna a cukor, akkor beletesszük a nem túl apróra darabolt kelt.


Megsózzuk, őrölt köménnyel és édesköménnyel, valamint édes chili szósszal meglocsoljuk.


Balzsamecetet és egy kevés olajat permetezünk rá.




Amint a káposzta összeesik befejezzük a pirítást, semmi esetre se süssük túl.
Szűrőlapáttal kiemeljük és félretesszük.


A visszamaradt lébe tesszük a rizst.
Vízzel felöntjük és lefedve puhára főzzük.


Megkóstoljuk, ha kell megsózzuk.


Összekeverjük a félretett, megpirított kelkáposztával.


Frissen őrölt borssal ízesítjük.


Jól elkeverjük és tálaláskor egy kevés fűszerpaprikával megszórjuk.
Nagyon finom pikáns ízű a fűszerektől és a balzsamecettől.