2021. november 1., hétfő

Betyárleves

 Hozzávalók:

  • 50 dkg sertés comb

  • füstölt szalonna
  • olaj/zsír
  • hagyma
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • petrezselyem
  • gomba
  • paradicsom
  • zöldpaprika
  • fűszerpaprika
  • törött bors
  • darált pritamin paprika
  • 2 ek. liszt
  • 3 dl tejföl
  • kapor
  • citrom


Elkészítés:

Egy kevés zsiradékon sütni kezdjük a füstölt szalonnát.


Beletesszük az apróra vágott hagymát.


Hozzáadjuk a kis kockákra vágott húst.



A körbepirított húst megsózzuk, törött borssal, fűszerpaprikával megszórjuk.
Teszünk bele darált pritamin paprikát.


Vízzel felöntjük.


A megtisztított zöldséget feldaraboljuk.


Beletesszük a levesbe a sárgarépát, fehérrépát, petrezselyem szárat.
Tovább főzzük.


Amint a hús és a zöldség majdnem puha, beletesszük a feldarabolt gombát is.


Paradicsomot és zöldpaprikát is teszünk bele.


Végül lisztet elkeverünk egy kis vízzel és tejföllel és behabarjuk a levest.


Citrom karikákkal savanyítjuk és kaprot teszünk bele.


Jól kiforraljuk a levest.