2021. november 11., csütörtök

Lucskos káposzta

Hozzávalók:


  • sertés comb

  • kolozsvári szalonna/sonka
  • füstölt szalonna
  • hagyma
  • fokhagyma
  • fűszerpaprika
  • bors
  • káposzta
  • kapor
  • tárkony
  • 2-3 db babérlevél
  • őrölt kömény
  • paradicsom
  • paradicsompüré
  • darált pritamin paprika
  • zöldpaprika
  • ecet
  • tejföl
  • liszt


Elkészítés:


Klasszikus egytálétel.


Jóféle füstölt szalonnát és sonkát főzünk a sertés hússal együtt.


Felkockázzuk a füstölteket .


Egy nagyobb edényben kevés zsíron kiolvasztjuk a szalonnát és a sonkát.


Ezalatt falatnyira vágjuk a húst is.
Combot, lapockát érdemes ebbe az ételbe tenni.


A húst a szalonnához adjuk és kevergetve körbepirítjuk.
Menjen bele a szalonna bőrke is.


Előkészítjük a hagymát, fokhagymát, zöldpaprikát, paradicsomot és a babérlevelet. 


Apróra vágjuk a zöldségeket.


A húshoz adjuk.


Sózzuk, borsozzuk, kevés őrölt köményt, kanálka darált pritamin paprikát és sűrített paradicsomot is adunk hozzá.


Tárkony és kapor is kerül bele.
Fedő alatt főzzük a pörköltöt.


Ízlés szerint felszeleteljük a friss káposztát.


A húshoz adjuk.


Fűszerpaprikával megszórjuk és még teszünk bele egy kevés paradicsompürét.


Puhára főzzük a káposztát is.


Egy kevés lisztet tejföllel és pici vízzel simára keverünk és behabarjuk az ételt.


Egyszer felforraljuk a habarással és máris kész a káposztás finomság.
Aki szereti kevés ecettel savanyíthatja.