2021. november 1., hétfő

Sárgabarackos, gombás, sajtos tarja

 Hozzávalók:

  • sertés tarja

  • sertés zsír
  • törött bors
  • sárgabarack
  • gomba
  • majoránna
  • lapkasajt






Elkészítés:



A sült tarja barackkal és gombával készítve nagyon ízletes pecsenye.

Szeretjük a húst gyümölccsel együtt sütni.


http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/sargabarackos-toltott-szegy.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/04/fahejas-csirke-sargabarack-ontettel-es.html



Szeleteljük fel nem túl vékonyan a tarját.



Egy kicsit puhítsunk a rostokon a klopfolóval, az inakat vágjuk át késsel.


Kevés zsíron süssük pirosra a besózott, borsozott hús mindkét oldalát.


Tegyük át a húst egy tepsibe.


Az olajat, amelyben sütöttük a húst öntsük a tepsibe.

Rakjuk meg felezett sárgabarackkal a szeleteket.


Helyezzünk sajt szeletet a húsokra.
Nekem lapka sajt volt itthon, ez gyönyörűen ráolvadt a sültre.


Természetesen bármilyen más sajt megfelel.


A sima barackos hússal egy időben készítsünk gombás változatot is. 

Egy gondolatnyi zsíron pirítsuk meg a felszeletelt gombát.
Sózzuk, borsozzuk és egy kevés majoránnával szórjuk meg.



Terítsük le a gomba nagyobb részét egy tepsi alján.
Rakjuk le az előpirított húst és a maradék gombával fedjük be a szeleteket.


Erre tegyük a barackokat,


Majd a sajtot.


180 C fokos sütőben süssük készre a húst.
                                                                                                       


Célszerű 2 kisebb tepsiben készíteni ezt az ételt, így a tepsiket egymás mellé helyezve egyszerre süthetjük meg a sütőben.




Friss salátával tálalva nagyon finom, üdítő étel.