2021. november 11., csütörtök

Ricsi kedvenc tonhalas szendvicse

Hozzávalók:

  • natúr vagy olajos tonhal konzerv

  • szendvics kenyér
  • vaj
  • hagyma
  • újhagyma
  • kápia paprika
  • petrezselyem
  • mustár
  • törött bors
  • citrom
  • uborka
  • paradicsom
  • kapor
  • áfonya


Elkészítés:

Egyszerű és gyors ez a finom szendvics.


Dobozos natúr vagy olajos tonhalat a levével együtt elkeverjük puha vajjal.


Fűszerezzük törött borssal, mustárral.


Apróra vágott hagyma, újhagyma, kápia paprika is kerül bele.


Citromlével meglocsoljuk és egy kevés sót is tegyünk bele.


Apróra vágott petrezselyem zöldet adunk hozzá.
Összekeverjük a krémet.



Szeletelt kenyérre halmozzuk, majd egy másik szelettel befedjük a szendvicsünket.


A kenyeret háromszögletűre vágjuk.
Uborkával "becsíkozzuk" és mini paradicsommal, petrezselyemmel díszítjük.



Kaporral díszítve kápia paprikával és áfonyával is tálalhatjuk.


Aki szereti tehet rá olajbogyót is, de a gyerekek imádják az áfonyát.


Előételnek vagy vacsorának bármikor kínálhatjuk.