2021. november 1., hétfő

Céklás és cukkinis saslik

Hozzávalók:


  • csirkecomb filé
  • hagyma
  • lila hagyma
  • cékla
  • sütőtök
  • cukkini
  • füstölt szalonna
  • bors
  • olívaolaj
  • mustár
  • kakukkfű






Elkészítés:



Zöldséges csirke saslikot készítünk.

Előkészítjük a hozzávalókat.

Megtisztítjuk, megmossuk és falatnyi darabokra szeleteljük a sárgarépát, sütőtököt, céklát, cukkinit, kápia paprikát, lila hagymát, vereshagymát.







A csirkecomb filét feldaraboljuk és bepácoljuk, olívaolaj, só, bors, kevés mustár keverékével.


Jóféle füstölt szalonnát és előkészítünk.


Ízlés szerint felfűzzük a fanyársakra a húst és a zöldségeket.


Egyik változathoz a hús mellett céklát, sütőtököt, hagymát és szalonnát tűzhetünk nyársra.


Egy tepsi aljába terítjük a felhasznált zöldségeket.
 
Kissé megsózzuk és kakukkfűvel meghintjük.

Ráhelyezzük a nyársakat is megöntözzük egy kevés olíva olajjal.


180 C fokon készre sütjük a rablóhúst.



Köretnek a sült zöldségeket kínáljuk.




Másik változathoz felfűzhetünk cukkinit, szalonnát, hagymát vagy lila hagymát, sárgarépát, kápia paprikát, illetve sütőtököt a hús mellé.



Mindenki a saját kedve szerinti zöldségeket használja fel.




A tepsi aljára terítjük a megmaradt hozzávalólat.



Fektessük erre a nyársakat.


Sózzuk és olívaolajjal locsoljuk meg.


180 C fokos sütőben süssük készre.


A zöldségek legyenek puhák és kissé piruljon meg a külsejük.




Bármilyen húsból és zöldségből készíthetjük ezt a finomságot.