2022. december 14., szerda

Gombaleves konzervből

Hozzávalók:


  • üveges gomba

  • hagyma
  • fokhagyma
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • zeller
  • petrezselyem
  • paradicsom
  • zöldpaprika
  • pritaminpaprika
  • burgonya
  • ételízesítő
  • fűszerpaprika
  • olaj


Elkészítés:


A gombalevest sokféle módon elkészíthetjük.

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/03/gombaleves.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/11/gombaleves-2.html?m=1

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/05/spargas-gombaleves.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/10/gombaleves.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/03/zoldborsos-gombaleves.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2021/05/gombaleves-3.html


Ezúttal üveges konzervből főztünk.



Kevés olajon dinsztelni kezdjük a hagymát.


Előkészítjük a zöldségeket.
Mindent megtisztítunk, megmosunk és tetszés szerinti darabokra vágunk.





Zöldpaprika, pritaminpaprika, paradicsom és fokhagyma is kerül bele.


A hagymához tesszük a zöldségeket.


Megsózzuk, fűszerpaprikát is ételízesítőt szórunk rá.
Nekem borjúalap por volt itthon.



Felöntjük vízzel a zöldségeket és törött borsot teszünk hozzá.


Pár perc után a burgonya is belekerül.


Puhára főzzük a burgonyát is.


Végül beletesszük a leszűrt gombát is.
A levét én nem tettem bele.
Összeforraljuk a levest.



Tálaláskor friss vágott petrezselyemmel megszórjuk.


Finom ízű leveske, a különféle gomba ízek és állagok jól érvényesülnek.