2022. december 14., szerda

Szezámos pulyka

Hozzávalók:


  • pulyka felsőcomb

  • hagyma
  • olívaolaj
  • szezámolaj
  • sriracha szósz
  • szójaszósz
  • darált pritaminpaprika
  • fokhagyma
  • gyömbér



Elkészítés:


Egy pulyka felsőcombjának egy részéből készült ez az étel.



A húst falatnyi csíkokra vágjuk.


Darált pritaminpaprikát, sriracha paprika szószt, szezám olajat, gyömbért és fokhagymát készítünk elő.



Olívaolajon megfuttatjuk a szeletekre vágott gyömbért és a fokhagymát.


Hozzáadjuk a húst.


Beletesszük a kétféle paprika keveréket és pár csepp szezámolajat.
A szezámolajjal csínján kell bánni, mert nagyon intenzív az íze.
Kóstoljuk meg és inkább többször tegyünk bele 1-2 cseppet, nehogy ehetetlenné ízesítsük.


Erős tűzön kevergetve sütjük a húst.


Szójaszószt és kevés vizet adunk hozzá.
Ha kell sózzuk, de vegyük figyelembe, hogy a hozzáadott fűszerek, szószok is tartalmaznak nem kevés sót.


Addig sütjük, amíg a hús megpuhul.



Ízletes és finom illatos ragut kapunk, amit bármilyen körettel kínálhatunk.