2022. december 31., szombat

Paella 3

 Hozzávalók:


  • csirkecomb

  • rák
  • rizs
  • olívaolaj
  • hagyma
  • fokhagyma
  • törött bors
  • zöldpaprika
  • kápia paprika (piros és zöld)
  • zöld hüvelyű zöldbab
  • zöldborsó
  • paradicsom
  • citrom
  • olajbogyó
  • sáfrány
  • kurkuma
  • paella fűszer
  • babérlevél
  • leveskocka/ételízesítő
  • rizs



Elkészítés:

Nagyon szeretjük a paellát, amit mindig más és más hozzávalókból készül, de mindig ugyanolyan  finom.


http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/09/paella.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/02/paella.html


Most csirke alsócombokat készítettünk.

A combokat megtisztítjuk és megmossuk.

Ellentétben a manapság fennen hirdetett tanáccsal, miszerint a húst nem kell megmosni, én igenis mindig lemosom!



A szárazra törölt húst besózzuk és frissen őrölt borssal bedörzsöljük.


Egy nagyobb wokban szoktam készíteni ezt az ételt.
Olívaolajon körbe sütöm a csirkét.


Ezalatt folyamatosan előkészítjük a zöldségeket, fűszereket.


Feltétlenül színes paprikákat használjunk, mert ezzel nagyon feldobjuk az ételünket.


Kiemeljük és félretesszük a majdnem készre sütött húst és a megmaradt olajon apróra vágott hagymát dinsztelünk.
Beletesszük a sáfrányt, kurkumát és a speciális paella színező fűszert.


Mehet rá a gyönyörű színes paprika, a paradicsom és a feldarabolt fokhagyma.


Zöldborsó is kerül bele.
Tökéletesen megfelel a fagyasztott is.


A zöld hüvelyű zöldbab is illik ide.


Sózzuk meg és babérlevéllel ízesítsük a zöldségeket.


Most tegyük bele a megmosott rizst.


Öntsük fel ételízesítővel vagy leveskockával elkevert vízzel.


Fedjük le az edényt és főzzük 10-15 percig.


Amikor a rizs duzzadni kezd, tegyük vissza az edénybe a csirkecombokat.


Most tisztítsuk meg a rákot.
Páncélját, emésztő csatornáját távolítsuk el.


Tegyük rá az étel tetejére a rákokat.


Citromszeleteket és olajbogyót is rakjunk köréjük.


Ügyeljünk arra, hogy legyen elegendő lé az ételen, ha kell pótoljuk a vizet, mert ne legyen száraz a rizsünk.



Bár sok hozzávalót soroltam fel, de mindenki azt választja ki, amit szeret.
Lehet másféle húsból, zöldségből készíteni.
  

Adhatunk hozzá halat, kagylót, polipot is.


Hosszadalmasnak tűnik a recept, de valójában egyszerű elkészíteni ezt a finom spanyol különlegességet, hiszen csak folyamatosan bele kell tenni a hozzávalókat.
 

Ahány ház, annyi paella...


Jó étvágyat kívánok !