2022. december 18., vasárnap

Rakott kel

 Hozzávalók:


  • kelkáposzta

  • hagyma
  • fokhagyma
  • újhagyma
  • darált hús
  • rizs
  • törött bors
  • kakukkfű
  • oregánó
  • bazsalikom
  • darált pritaminpaprika
  • olaj
  • zsemlemorzsa
  • joghurt
  • paradicsompüré


Elkészítés:


Kedveljük a rakott kelt.

Sokszor készítjük, mindig kicsit másképpen.

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/08/rakott-kel-gerslivel.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2012/12/rakott-kel.html


Először a húst készítjük el.

Olajon apróra vágott hagymát dinsztelünk.



Hozzáadjuk a darált húst.


Fakanállal morzsásra kevergetjük.
Megszórjuk kakukkfűvel, oregánóval és bazsalikommal.

 

Megsózzuk, őrölt borsot, apróra vágott fokhagymát és darált pritaminpaprikát adunk hozzá.


Készre sütjük a húst.


Egy kiolajozott tepsit megszórunk zsemlemorzsával.


Kibéleljük a sós vízben a nem túl puhára megfőzött kelkáposzta felével.


Kevés sót és borsot szórunk rá.


Szórunk rá feldarabolt újhagyma szárat.
Finom friss ízt ad az ételnek.


Külön edényben megfőztük a rizst.
Én mikróban szoktam főzni, sóval és kevés ételízesítővel megszórva.
 

A rizst összekeverjük a darálthússal.


Kóstoljuk meg, ha kell ízesítsük sóval vagy illatos fűszerekkel.
Simítsuk rá a húsos rizst a kelkáposztára.


Sűrű joghurtot paradicsompürével elkeverünk.


A mártás felével locsoljuk meg a rizses húst.


Kenjük el a krémet.


A maradék kelkáposztával fedjük be a tepsit.


A maradék joghurtos krémmel kenjük be a kelt.


180 C fokos sütőben süssük át a rakottast.


Melegen vagy langyosan a legfinomabb.