2023. július 9., vasárnap

Majoránnás sült kacsa

Hozzávalók:


  • 1 egész kacsa

  • hagyma
  • fokhagyma
  • majoránna
  • 1 ek. zsír





Elkészítés:


Andi barátnőm révén gyakran jutunk hozzá házi kacsához, amelyet szeretek egészben megsütni.


http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/12/narancsos-sult-kacsa.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/05/sult-kacsa.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2019/02/sult-kacsa-kelkaposzta-agyon.html


Most majoránnás kacsát készítünk egészben megsütve.

A megtisztított szárnyast kívül, belül jól besózzuk és  majoránnával gazdagon bedörzsöljük. 


Egy egész hagymát és fokhagyma gerezdeket is teszünk a hasába.


Egy kanálka liba/kacsa vagy csirkezsírt teszünk a tepsi aljára.
Ráfektetjük a kacsát és egy pohár vizet öntünk alá.



Fóliával lefedjük a tepsit és 180-200 C fokos sütőben megsütjük a kacsát.

Néha forgassuk meg a kacsát és locsolgassuk a kisült zsírjával.


A kacsa legjobb barátja a majoránna, nagyon finom ízt ad neki, de nem nyomja el a kacsa jellegzetes aromáját.