2023. július 3., hétfő

Tarhonyás, burgonyás hús

 Hozzávalók:


  • sertés comb vagy lapocka

  • tarhonya
  • burgonya
  • zsír
  • füstölt szalonna
  • hagyma
  • fokhagyma
  • darált pritamin paprika
  • kápia paprika
  • sűrített paradicsom
  • törött bors
  • ételízesítő



Elkészítés:


Szeretjük a magyaros ételeket.

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/12/burgonyagombocos-tarhonyaleves.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/04/kolbaszos-tarhonyaleves.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/03/lecsos-tarhonya.html

https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/03/lecsos-tarhonya.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2019/02/kapros-tarhonya.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/02/tarhonya.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2023/05/kacsaleves-es-tarhonyas-kacsa.html


Ez a recept is egyszerűen elkészíthető és igazán laktató.

Először egy kanálka zsíron, kevergetve megpirítjuk a tarhonyát.

Hamar elkészül, tegyük félre.


Egy serpenyőben kevés zsíron kiolvasztjuk a kockára vágott füstölt szalonnát.


Majd adjuk hozzá a feldarabolt hagymát.


Kockázzuk fel a sertés húst.
A legjobb combot vagy lapockát felhasználni. 


A megdinsztelődött hagymát elkeverjük a fűszerpaprikával, majd 1-2 kanálka vízzel.
Beletesszük a húst.
 

Kevergetve jól körbepirítjuk a húst, ezután fűszerezzük sóval, törött borssal, fokhagymával.
Darált és friss pritamin paprikát is teszünk bele.


Egy kanálka sűrített paradicsomot keverünk kevés vízzel és a húsra öntjük.


Amikor a hús már majdnem megpuhult beletesszük a kockára vágott burgonyát.


Most kerül bele a megpirított tarhonya is.


Sózzuk meg és jóféle ételízesítőt is tegyünk bele, ettől lesz igazán ízes a tarhonyánk.

Öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.

Ha kell főzés közben pótolhatjuk a vizet.

Lassú tűzön, lefedve főzzük készre az ételt.


Akkor jó, ha minden megpuhult és kellemesen szaftos az ételünk.
Kovászos uborkával vagy cékla salátával az igazi.