2023. július 3., hétfő

Zellerszár leves

Hozzávalók:


  • zellerszár

  • hagyma
  • füstölt szalonna
  • zsír/olaj
  • fűszerpaprika
  • póréhagyma
  • zöldpaprika
  • kápia paprika
  • paradicsom
  • burgonya
  • füstölt kolbász
  • zeller levél
  • tarhonya



Elkészítés:

Sokféleképpen felhasználhatjuk a friss, üde zellerszárat.

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/02/lecsos-zellerszar.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/04/paradicsomos-szarzeller.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/04/sajtos-paradicsomos-szarzeller.html


Most egy levest készítünk.


A füstölt szalonnát egy kevés zsíron megizzasztjuk, hagymát, póréhagymát is pirítunk.


A megmosott zellert átnézzük, és az esetleges erősebb szálakat hosszában kihúzkodjuk.
A leveles végét levágjuk.
 

A szárat feldaraboljuk és a hagymához adjuk.


Egy kevés gumós zeller levele, zöldpaprika, kápia paprika és egy paradicsom is kerül bele.


Pár szem burgonyával és némi füstölt kolbásszal gazdagítjuk a levest.
Szórjuk meg ételízesítővel.


Most adjuk hozzá a kétféle zellerszárat is.


Fűszerpaprikával megszórjuk és vízzel felöntjük.


Aki szereti tehet bele egy kevés előzőleg megpirított tarhonyát is.
Ettől jóval gazdagabb, kiadósabb levest kapunk.


Jóízű, gazdag leves.