2017. április 17., hétfő

Édes-savanyú rák

Hozzávalók:


  • rák
  • hagyma
  • olívaolaj
  • kaliforniai paprika
  • sárgarépa
  • zöldhagymaszár
  • kínai ötfűszer
  • rizsecet
  • cukor
  • szójaszósz




Elkészítés:


Imádjuk a rákot mindenféleképpen elkészítve.

Először megtisztítjuk, páncélját, tápcsatornáját eltávolítjuk.


Olívaolajon  megfuttatjuk a szálasra vágott hagymát.


Hozzáadjuk a csíkokra vágott kaliforniai paprikát.


Mehet bele a zöldséghámozóval csinosan felszeletelt sárgarépa is.


Megszórjuk a kínai ötfűszerrel.


Máris jöhet a falatokra vágott rák is.


Végül szórjuk bele a friss zöldhagymaszárat is.


Egy kevés rizsecettel és gondolatnyi cukorral ízesítsük.


Végül egy evőkanálnyi szójaszószt is adjunk hozzá.
Most kóstoljuk meg, és amennyiben szükséges sózzuk meg.


Ruganyos tésztával tálaljuk.