2017. április 9., vasárnap

Szalonnás farfalle

Hozzávalók:


  • farfalle tészta
  • hagyma
  • fokhagyma
  • kelkáposzta
  • őrölt bors
  • őrölt köménymag






Elkészítés:





A zöldséges tészta nagy kedvencünk.

Főként, ha kelkáposztával készül.

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/12/kolozsvaris-kelkaposztas-teszta.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/10/cukkinis-kelkaposztas-chow-mein-teszta.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/06/sult-hal-szalonnas-kelkaposztaval.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/03/zoldseges-sult-kelkaposzta.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2016/04/kolbaszos-kelkaposztas-hosszumetelt.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/04/kolbaszos-kelkaposztas-spagetti.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/03/zoldseges-sult-teszta.html   





Bármilyen finom füstölt szalonna, kolozsvári szalonna, angol szalonna, sonka megfelel.


Az apróra vágott szalonnákból kisütjük a finom zsírt.


Hagymát aprítunk szálasra.


A szalonnához adjuk.


Közben nem túl kis darabokra felvágjuk a jól megtisztított kelkáposztát.


A hagymás szalonnához adjuk.


Megsózzuk, borsozzuk és őrölt köménnyel ízesítjük.

Csak addig főzzük, amíg a káposzta össze nem esik.
Nem jó, ha szétfőzzük.


Kifőzzük a tésztát is.
Vigyázzunk, hogy ne legyen túlfőzve.
A legjobb durum tésztával készíteni, annak jó ruganyos, kemény marad az állaga.


Összekeverjük a kelkáposztás ragut a tésztával.


Megkóstoljuk, ha kell utánasózzunk és borsozunk.
Ezt az ételt még azok is imádják, akik amúgy nincsenek nagy barátságban a hagyományos kelkáposzta főzelékkel.

Köretnek is tálalhatjuk, de sok friss salátával kitűnő vacsora.