2017. április 17., hétfő

Székelykáposztás csirke

Hozzávalók:


  • csirkecomb
  • savanyú káposzta
  • hagyma
  • kacsazsír
  • fűszerpaprika
  • fokhagyma
  • babérlevél
  • majoránna
  • kapor
  • paradicsompüré
  • tejföl
  • liszt


Elkészítés:


Egy kanál jóféle kacsazsíron megdinszteljük a hagymát.


Adunk hozzá fűszerpaprikát és babérlevelet.


Kevés vízzel elkeverjük és beletesszük a megtisztított csirke combokat.


Körbepirítjuk a csirkét.
Megsózzuk.



2 evőkanál paradicsompürét adunk hozzá és felöntjük egy kis vízzel.


Fokhagymát, majoránnát, kevés köménymagot adunk hozzá.


Negyed óra múlva beletesszük a savanyú káposztát is.


Összeforgatjuk a csirkével és fűszerezzük kaporral.



Készre főzzük.
Ekkor egy kevés liszttel és tejföllel habarást készítünk és az ételre öntjük.


Jól összeforgatjuk és pár perc alatt felforraljuk.