2017. április 17., hétfő

Töltött burgonya tejszínes savanyú káposztával

Hozzávalók:


  • burgonya 
  • hagyma
  • újhagyma
  • füstölt sonka
  • sajt
  • olaj
  • őrölt bors
  • 1 db tojás
  • savanyú káposzta
  • tejszín
  • tejföl








Elkészítés:





Meghámozzuk és megmossuk a lehetőleg nagyobb burgonyákat.


Előkészítjük a töltelékhez szükséges hagymát és újhagymát.


A füstölt sonkát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük.


A burgonyát félbevágjuk és kivájjuk a közepét.


Kevés olajon megpirítjuk a hagymát.
Megborsozzuk.


Összekeverjük a hagymát a kivájt burgonya darabokkal.


Beletesszük a sonkát is.


Belekerül a reszelt sajt.


Végül megsózzuk és egy tojással összedolgozzuk.


Egy nagyobb tepsibe leterítjük a finom savanyú káposztát.


Ráöntjük a tejszínt.


Még tejföllel is jól megkenjük.


Ráültetjük a burgonyákat és jó púposan megtöltjük a töltelékkel.




Sütőben 180 C fokon szép pirosra sütjük.


Nagyszerű köret.


A füstölt ízt remekül kiegészíti a káposzta savanykás íze.


Bármilyen sült mellé kitűnő.