2020. március 23., hétfő

Gombaleves

Hozzávalók:


  • üveges gomba
  • hagyma
  • libazsír
  • kolozsvári füstölt szalonna
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • zeller
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • törött bors



Elkészítés:



Akkor is remek gombalevest készíthetünk, ha nincs otthon friss gombánk.
Kapható a boltokban egy üveges, vegyes erdei gombát tartalmazó finomság.


Kolozsvári szalonnával dobjuk meg az ízeket.


Kevés zsíron kiolvasztjuk a szalonnát, majd eltávolítjuk.


A maradék zsíron megfuttatjuk az apróra vágott hagymát.


Sárgarépát, fehérrépát, zellert tisztítunk és apróra daraboljuk.


A hagymához adjuk és átpirítjuk.


Zöldpaprika és paradicsom is kerül bele,


amelyet a zöldséghez adunk.


Most sózzuk, borsozzuk.


Egy kevés vízzel megfőzzük a zöldségeket.


Végül beletesszük a leszűrt és leöblített gombát is.


Összeforraljuk.


Hamar elkészül így a nagyon intenzív ízű finom leveskénk.