2020. március 22., vasárnap

Tárkonyos, savanyú káposztás zöldbableves

Hozzávalók:


  • füstölt lé
  • hagyma
  • fokhagyma
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • zöldbab
  • tárkony
  • burgonya
  • savanyú káposzta
  • citrom
  • virsli



Elkészítés:


A húsvéti sonkafőzés után mindig több adagban lefagyasztom az isteni füstölt levet, amelyet aztán főzelékek, levesek készítése során kitűnően felhasználhatok.

Most is egy adag füstölt levet ugyanannyi vízzel felteszünk főni.


Kisebb darabokra vágott hagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, fokhagymát teszünk bele.


Amint felforr, mehet bele a zöldbab is.
A fagyasztott is tökéletesen megfelel.


Tárkonnyal ízesítjük.


Amint a bab már majdnem puha teszünk bele kockára vágott burgonyát.


Most kerül bele a kissé megvágott savanyú káposzta is.


Jó sűrű levest kapunk.


Citrommal tegyük pikánssá az ízeket.


Virslivel gazdagítjuk a levest.


A felvágott virslit csak felforraljuk és már készen is van.




Citromkarikával pici friss tárkonnyal kínáljuk.