2020. március 4., szerda

Csicseriborsós kukorica saláta

Hozzávalók:



  • csicseriborsó
  • kukorica
  • póréhagyma/újhagyma
  • hagyma
  • olívaolaj 
  • cayenne-i bors
  • balzsamecet





Elkészítés:


Korábbi ötletek:

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/04/narancsos-csicseriborso-salata.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/szezamos-csicseriborso-krem.html


Most egy gyors, egyszerű salátát ajánlok egy sietős vacsorához.

Konzerv csicseriborsót leöblítünk és leszűrünk.


A kukorica konzervet is leszűrjük.


Zsenge újhagymát vagy póréhagymát vágunk keskeny karikára.
Egy kisebb hagyma felét is belevághatjuk, kicsit erőteljesebb lesz így a saláta íze.


Összekeverjük a borsóval, kukoricával.
Sózzuk meg.


Jóféle olívaolajat adjunk hozzá.


Egy kevés balzsamecettel savanyítjuk.


Végül cayenne-i borsot szórunk rá, ettől finoman csípős lesz az étel.


Behűtve kínáljuk bármilyen sült hús mellé.