2020. március 21., szombat

Kapros máj burgonyával

Hozzávalók:


  • máj
  • olaj/zsír
  • hagyma
  • fokhagyma
  • oregano
  • gyömbér és gyömbérpor
  • kapor
  • paradicsom
  • zöldpaprika
  • szárított citromfű
  • burgonya




Elkészítés:

A megmosott sertés májat vágjuk szeletekre.



Kevés zsíron pirítsuk át minden oldalát.


Ekkor sózzuk meg.


Vágjunk fel hagymát, fokhagymát, zöldpaprikát és friss gyömbért.


Paradicsomra is szükségünk lesz.


Adjuk a májhoz a hagymát.


Majd a többi zöldség is a lábasba kerül, illetve tegyünk bele jó adag aprított kaprot is.


Szórjunk bele oregánot és, ha van egy kevés keleti citromfüvet.


Pici gyömbérpor is kerülhet még bele pluszban.
Kevés vizet is öntsünk bele.


Forraljuk össze, majd tegyük bele a hasábokra felvágott burgonyát.


Kis lángon, lefedve főzzük puhára a krumplit.


Kóstoljuk meg és sózzunk utána, ha szükséges.


Tálaláskor egy kevés friss kaprot szórjunk az étel tetejére.