2020. március 29., vasárnap

Vörösboros kakaspörkölt

Hozzávalók:


  • kakas
  • hagyma
  • zsír
  • fokhagyma
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • fűszerpaprika
  • bors
  • majoránna
  • vörösbor
  • csillagánizs
  • szegfűbors
  • borókabogyó





Elkészítés:

Egyik nagy kedvencem a kakas.
A jó házból származó, izmos és ízletes kakashúsnak nincs párja.
Legfeljebb a kappan lenne, de azt sajnos évek óta nem találok.
Ha valaki tudja, hogy merre kapható, kérem írja meg nekem.

Néhány korábbi receptem:
   
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/01/vorosboros-kakas-coq-au-vin.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/04/vorosboros-gombas-sult-kakas.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/03/becsinalt-kakasleves-majgaluskaval.html

A megtisztított kakas combjából, szárnyából, farából és - aki szereti - a melle húsából készítsük ezt az ételt.


Egy kevés csirke vagy libazsíron megdinszteltjük az apróra vágott hagymát.


Beletesszük a feldarabolt kakast.
Kevergetve körbepirítjuk.


Zöldpaprika, paradicsom és fokhagyma is kerül bele, vágjuk apróra.


Tegyük rá a zöldségeket a húsra.
Szórjunk rá fűszerpaprikát.


Sózzuk, borsozzuk és egy kevés majoránnát szórjunk rá.


Jóféle vörösborral öntsük nyakon.


Tegyünk bele csillagánizst, szegfűborsot és borókabogyót is.
Nagyon finom ízt adnak a kakasnak.


Főzzük puhára a húst.

Bármilyen körettel kitűnő fogás.