2020. március 24., kedd

Smörgåstårta 2. - svéd szendvicstorta


Hozzávalók:


  • szendvicskenyér
  • majonéz
  • tejföl
  • natúr krémsajt
  • darált tepertő
  • bors
  • mustár
  • kapribogyó
  • füstölt sonka
  • gépsonka
  • bacon
  • főtt tojás
  • póréhagyma
  • újhagyma
  • alma
  • kaliforniai paprika
  • kovászos vagy csemege uborka

Díszítéshez:
  • narancs
  • citrom
  • petrezselyem
  • kivi
  • retek
  • uborka
  • koktélparadicsom
  • gépsonka




Elkészítés:


A legfinomabb rakott szendvics, amelyet feltétlenül készítsetek el.

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/06/sved-szendvicstorta-smorgastarta.html

A végtelen hozzávalók variációja miatt mindig más és más lesz a tortánk.

Ne riasszon vissza benneteket a sok hozzávaló és a hosszú leírás.
Valójában végtelenül egyszerű és szórakoztató egy ilyen tortát készíteni.
Mindenki azt tesz bele, amit szeret, de a türelmes díszítés után egy nagyon különleges fogás lesz, amellyel elkápráztathatunk mindenkit.

Összeállítjuk az alapkrémet: krémsajtot, majonézt és tejfölt keverünk össze.
Picit megsózzuk.



Következnek a töltelékek:

Először egy roppant gyors tepertő krémet keverünk.
A darált tepertőkrémet elkeverjük sóval, borssal és mustárral.


Aprított kapribogyót tehetünk bele.


Kellemesen pikáns íze lesz.


El is készült az első krémünk.




Előkészítjük a sonkákat.
Füstölt sonkát kockázunk apróra.


Menjen bele gépsonka is, a legegyszerűbb, ha lereszeljük.


Ha van otthon bacont is tegyünk bele.



A  következő tojásos réteghez kockázzuk fel a kemény tojásokat.


Ide póré és újhagyma is kerül.


Sózzuk, borsozzuk és egy kevés majonézt adunk hozzá.


Egy-két kanál tejföl is menjen bele.


Végül almát reszelünk.


A tojásos salátába keverjük.


Minden krém készen van, elkezdhetjük a torta építését.
Célszerű rögtön a tálaló tálcára építkezni.

Szendvicskenyereket teszünk le egy sorban és megkenjük az alapkrémmel.




Ráfektetjük a gépsonka szeleteket.


A sonka tetejére halmozzuk az almás-tojásos krémet.

Erre helyezünk egy réteg kenyeret.


Ezt a tepertő krémmel kenjük meg, egy kevés apróra darabolt tepertőt is szórjunk rá.


Kenyér réteg következik.


Apróra vágott kaliforniai paprikát és


kovászos uborkát

szórunk az alapkrémre.


Erre jöhet a füstölt sonka, gépsonka, bacon réteg.


Lefedjük a kenyerekkel és megkenjük az alapkrémmel.


Most már csak díszíteni kell.


Az oldalát is bekenjük a krémmel.
Erre ragyogóan ráragad a petrezselyem és az uborka.


Gyümölcsök is mehetnek rá, a narancs szeletek és a kivi is jól mutatnak a tortán.


Tojással is megpakolhatjuk a tetejét.


Koktélparadicsom, retek, sárgarépa színesítheti.


Az összetekert gépsonka gazdagítja a szendvicset.


A citromkarikák üde ízt adnak.


Minél színesebb, annál jobb.


Higgyétek el, hogy ez egy nagyon kreatív elfoglaltság, ahogy halad előre a munka, úgy lesz egyre szebb a művünk, ami kellemes elégedettséggel tölt el minket.


Természetesen a gyerekek is segíthetnek.


Ők amúgy is nagyon kedvelik az ilyen színes falatokat.


Szülinapok, családi ünnepek büféasztalok királynője ez az egyszerű, de nagyszerű étel.