2020. augusztus 26., szerda

Barackos és barackos, gombás tarja

Hozzávalók:


  • tarja
  • olaj
  • bors
  • majoránna
  • sárgabarack
  • gomba
  • sajt



Elkészítés:

A tarját nem túl vékony szeletekre vágjuk.
Egy picit kiklopfoljuk, hogy lazítsunk a rostokon, de nem kell vékonyra lapítani.

Mindkét oldalát megsózzuk és borsozzuk.
Majoránnával is megszórjuk.


Egy serpenyőben olajban pár perc alatt mindkét oldalát elősütjük.


Egy tepsibe fektetjük a szeleteket.


A kisült zsírt egy pohár vízzel felöntjük és azt is a tepsibe tesszük.


A húsok egy részére felezett, kimagozott sárgabarackokat fektetünk.


Sajt szeleteket fektetünk rá.
Nekem ezúttal lapka sajt volt itthon, de bármilyen sajt jó rá.


180 C fokos sütőben készre sütjük a husit.
 

Egyúttal gombás változatot is készíthetünk.


A felszeletelt gombát külön megpirítjuk egy kanál olajon.


Ha elfőtte a levét sózzuk, borsozzuk és majoránnával ízesítjük.


A kisütött tarja másik részére gazdagon ráhalmozzuk a pirított gombát.


Rápakoljuk a sárgabarackot is.


Végül befedjük sajttal.


Sütőben megsütjük.


Gombával, gomba nélkül is nagyon finom pecsenye.


Kínálhatjuk friss salátával.


Melegen rizzsel, burgonyával tálalhatjuk.


Gyorsan előkészíthető, ízletes nyári finomság.