2020. augusztus 26., szerda

Citromfüves, lime-os pulykaszárny

Hozzávalók:


  • pulykaszárny
  • lime levél
  • ázsiai citromfű
  • kardamom
  • római kömény
  • fokhagyma
  • gyömbér




Elkészítés:





Az ázsiai citromfű csodát tesz a húsokkal.

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/02/gyomberes-citromfuves-sult-csirkeszany.html

A megtisztított, megmosott pulykaszárnyat alaposan besózzuk.


Kiolajozott tepsibe tesszük és befűszerezzük kardamommal, lime levéllel és citromfűvel.


Megszórjuk római köménnyel.


Zúzott fokhagymát is teszünk rá.


Gyömbért is adunk hozzá.


Kevés vizet töltünk alá, lefedjük a tepsit és 180-200 C fokos sütőben puhára sütjük.


A fóliát levesszük és pár perc alatt pirosra pirítjuk a bőrt is.


Melegen bármilyen körettel kínálhatjuk.


Hidegen is kitűnő, hidegtálakra, szendvicsekbe tehetjük.