2020. augusztus 26., szerda

Natúr lecsó télire

 Hozzávalók:


  • 8 kg paradicsom

  • 4 kg zöldpaprika
  • natrium benzoat








Elkészítés:


Natúr lecsó télire, amelyhez majd jóféle füstölt szalonnán hagymát dinsztelünk, beleöntjük házi lecsónkat, sót, csipet cukrot adunk és kolbásszal, virslivel gazdagítva felidézhetjük a nyár ízeit.

Készítése egyszerű és gyors.

Nem kell hozzá más csak valamennyi zöldpaprika és ehhez képest dupla mennyiségű paradicsom.  

A szép egészséges paradicsomokat megmossuk,éles késsel keresztben bevágjuk.


Ezután forrásban lévő vízbe mártjuk és kb. 1 perc múlva szűrőlapáttal kiemeljük.
Így már azonnal lehúzhatjuk a héját.


Nagyobb darabokra vágjuk  és fazékba téve közepes lángon főzni kezdjük.  


Most előkészítjük a paprikát.
Lehetőleg színes paprikákat megmossuk, szárát, erét eltávolítjuk.


Karikára felvágjuk.


Amint a paradicsom levet ereszt máris tehetjük bele a paprikát is.
 

Kevergetjük, nehogy leégjen.


Ez a mennyiség nekem kettő fazékba fért el.


Amint a paprika is üveges lesz, kb. 5-8 perc alatt, máris készen vagyunk.
Azon forrón nátrium benzoátos vízzel kiöblített befőttes üvegekbe tesszük.
Késhegynyi nátrium benzoátot is teszünk a tetejére.

Celofánnal lekötjük és rácsavarjuk a konzervtetőt is.

Azonnal finom meleg paplanok, takarók közé tesszük és pár napig ott is maradnak.
Amikor teljesen kihűlt feltehetjük a kamra polcra.

Nekünk 14 üveg lett ebből a mennyiségből.