2015. január 17., szombat

Diós saláta

Hozzávalók:


  • 2-3 db főtt burgonya
  • 2 db főtt tojás
  • 1-2 marék reszelt sajt
  • 1 db kápia paprika
  • kis db póréhagyma
  • majonéz
  • dió







Elkészítés:


Köretnek, büféasztalra hidegtálnak szeretek többféle egyszerű salátát készíteni.



A hozzávalók mindig változnak, de ehhez a salátához  mindig rétegezzük a hozzávalókat, szebb, mintha összekevernénk és a díszítés is nagyon fontos.

Roppan könnyen, gyorsan készül.

Legelőször szárazon teflon edényben pirítsuk meg a diót.
Tegyük félre a díszítéshez.

Egy tálat kibélelünk friss salátával, nagyon jó a szívsaláta, mert nem fonnyad el.


Egyenesen a tálba reszeljük a főtt burgonyát.
Megsózzuk.
Szórunk rá egy kis apróra vágott póréhagymát.

Pár kanál majonézzel meglocsoljuk.
A bolti majonézt is használhatjuk, kis mustárral, citromlével, sóval, borssal, csepp édesítőszerrel/cukorral feljavíthatjuk az ízét.

Most apróra vágott főtt tojást szórunk rá.
A tojásvágóval könnyen és gyorsan dolgozhatunk, úgy, hogy elfordítjuk a tojást miután egyszer már felszeleteltük, így egy mozdulattal apró darabokra vághatjuk a tojást.

Kis darabokra vágott, szép piros kápia paprikát is szórunk rá.


Megszórjuk a reszelt sajttal és megint kevés majonézt kanalazunk rá.

Végül szépen kirakjuk a tetejét a pirított dióval.
Nagyon jól néz ki és a dió nagyon jó zamatot ad a salátának.