2018. január 1., hétfő

Borjúszelet pecsenye libamájjal

Hozzávalók:

  • borjú comb, lapocka, rostélyos
  • pecsenye libamáj
  • csípős paprika krém 
  • olaj
  • mustár
  • törött bors
  • hagyma
  • fokhagyma
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • majoránna


Elkészítés:


A szép nagy borjú szeletet megmossuk majd szárazra töröljük.



Száraz pácot készítünk vagyis a húst olajjal, mustárral és csípős paprika krémmel jól bekenjük.
A szeleteket egymásra helyezzük és lefedve legalább egy éjszakára a hűtőbe tesszük.



Másnap papírtörlővel letörölgetjük és mindkét oldalán forró olajban pirosra sütjük.
Most sózzuk csak meg és őrölt borssal fűszerezzük.


Egy másik edényben kevés olajon hagymát dinsztelünk, majd pici fokhagymát és kápia paprikát adunk hozzá.


Pár perc múlva belekerül a darabokra vágott paradicsom is.


Sózzuk, borsozzuk és majoránnával megszórjuk.


A libamájat megtisztítjuk, ereket kivágjuk és falatnyi darabokra felvágjuk.


Beletesszük a lecsós alapba.


Kevergetve rövid idő alatt elkészül.
Ne főzzük túl a májat, mert kiszárad.
Belül krémesnek kell maradnia.


Tálaláskor a libamájas ragut a sült hús szeletre halmozzuk.
Bármilyen körettel finom, de mi a legjobban krumplipürével szeretjük.