2018. január 7., vasárnap

Kínai szezámmagos csirkefalatok

Hozzávalók:


  • csirkecomb


A páchoz:

  • bors
  • fokhagymapor
  • burgonya keményítő


A panírhoz:

  • liszt
  • keményítő
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk. szódabikarbóna
  • csapott tk. fűszerpaprika
  • pici olaj
  • tej


A mázhoz:

  • 1 ek. szójaszósz
  • méz
  • pici barnacukor
  • csípős piros arany vagy chili
  • darált pritamin paprika
  • rizsecet
  • pici szezámolaj
  • paradicsom sűrítmény
  • víz
  • szezámmag


Elkészítés:

Ezt az ételt csirkemellből szokták készíteni,de mi nem szeretjük a mellet, ezért filézett csirkecombból készítettem el.


A megmosott és szárazra törölt húst falatnyi darabokra vágjuk.


Egy kis száraz pácot készítünk, a keményítőt összekeverjük a sóval, őrölt borssal és fokhagymaporral.
Másmilyen ételkeményítőt is használhatunk.


Beleforgatjuk a húst.


Legalább egy fél órát hagyjuk érni.


Ezalatt elkészítjük a masszát a panírozáshoz.
Lisztet és keményítőt kb. egyforma mennyiségben elkeverünk szódabikarbónával, 1 csipet fűszerpaprikával  ( ez el is maradhat ).
Pici só is mehet még bele.
2 tojással összekeverjük.
 
 

Egy kanálka olajat adunk hozzá és apránként annyi tejjel hígítjuk, hogy galuska sűrűségű legyen.
Tej helyett víz is megfelel.



Alaposan beleforgatjuk a bepácolt húst.


Bő olajban szép pirosra sütjük.
Lapáttal forgassuk a sütés közben, hogy minden oldala jól átsüljön.


Közben elkészítjük a pácot:
A szójaszószt, kevés barna nádcukrot, mézet, piros aranyat, darált pritamin paprikát, 4-5 ek. passzírozott paradicsom sűrítményt,  rizsecetet, pár csepp szezámolajat összekeverünk a zúzott fokhagymával és kb 1/2 dl vízzel.

A wokban pár percig forraljuk, hogy besűrűsödjön.


Teszünk bele szezámmagot és azzal is forraljuk 1 percig.


A tűzről levéve beleforgatjuk a kisütött húst.


Megszórhatjuk még egy kis szezámmaggal.


Rizzsel vagy tésztával kínáljuk.