2021. március 7., vasárnap

Szilvás csirke

 Hozzávalók:

  • csirke comb

  • olaj
  • hagyma
  • burgonya
  • olajbogyó
  • szilva
  • őrölt fahéj
  • törött bors







Elkészítés:

A gyümölcsös csirkének kivételesen finom íze van.

Bedobálós módszerrel készül, pillanatok alatt előkészülhetünk vele, aztán csak sütni kell.

Egy tepsit vékonyan kiolajozunk, teszünk bele szeletekre vágott burgonyát, hagymát és olajbogyót.

Megsózzuk, borsozzuk. 


A megtisztított csirkecombot megmossuk, megszárítjuk.
Sóval, törött borssal és őrölt fahéjjel bedörzsöljük.
A tepsibe fektetjük.


Kimagozott szilvát szórunk bőségesen a tepsibe.


Egy pohárka vizet öntünk a tepsi aljára és 180 C fokos sütőben megsütjük az ételt.


A szilva kellemes savanykás íze összeolvad az illatos fahéjjal.


Ehetjük burgonyapürével vagy friss zöld salátával.


Másfajta gyümölccsel is ugyanilyen finom!