2021. március 7., vasárnap

Zeller krémleves

 Hozzávalók:


  • gumós zeller

  • burgonya
  • zeller levél
  • fehér bors
  • szerecsendió
  • vaj
  • liszt
  • tej
  • olíva olaj


Elkészítés:


A zellert nem mindenki szereti.

Családom sem nagyon eszi meg a húslevesben főtt zellert, viszont a majonézes zellersalátát szívesen elfogyasztja.

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/12/zeller-remoulade.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/01/zeller-remoulade-2.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/02/zeller-remoulade.html


A zeller krémlevest is megeszik, főleg, ha jó sok gyöngytésztát teszek bele...

Szép nagy, tömör zeller fejet megtisztítunk, megmosunk.


Feldaraboljuk.


A friss zeller levéllel együtt megfőzzük annyi vízben, amennyi ellepi.


Tegyünk bele 1-2 darab burgonyát is.
Reszeljünk rá szerecsendiót.


Sózzuk meg és őrölt fehér borssal ízesítsük.


Ha megpuhult a zöldség egy kevés vajas, lisztes rántással sűrítsük a levest.
Pici tejjel hígíthatjuk a rántást.


Összeforraljuk az ételt, majd botmixerrel pépesítjük.


Tálaláskor pár csepp olíva olajat tegyünk rá.
 

Szórjuk a tetejére egy kevés apróra vágott friss zeller levelet.


Melegen vagy langyosan tálaljuk.

Olvasztott sajtos pirítóst kínáljunk mellé.

Készen kapható gyöngytésztával még a gyerekek is szívesen habzsolják ezt az egészséges, vitamindús levest.