2023. december 12., kedd

Lebbencsleves

 Hozzávalók:


  • burgonya

  • hagyma
  • zsír
  • füstölt szalonna/bőrke/sonka
  • füstölt kolbász
  • lecsókolbász
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • fűszerpaprika
  • lebbencstészta
  • bors
  • őrölt kömény




Elkészítés:


Egyszerűen elkészíthető és mindenki szereti ezt a levest.


https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/02/kolbaszos-lebbencs-leves.html

A jóféle lebbencstésztát kevés zsíron körbepirítjuk, majd félretesszük. 



A megmaradt zsíron füstölt szalonnát, bőrkét és füstölt sonkadarabokat olvasztunk ki.


Majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát.


Zöldpaprika és paradicsom is kerül bele.


Fűszerpaprika következik.


Vízzel felöntjük , sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel fűszerezzük.


Beletesszük a kockákra vágott burgonyát és puhára főzzük.


Füstölt kolbászt és lecsókolbászt is teszünk bele.


A kolbászokat karikára vágjuk.


A leveshez adjuk.


Végül beletesszük a megpirított tésztát és azt is puhára főzzük.