2023. december 27., szerda

Sült velő

 Hozzávalók:


  • velős csont hosszában kettévágva

  • őrölt bors
  • füstölt paprika

  • pirítós
  • olívaolaj
  • fokhagymapor

  • petrezselyem zöld
  • újhagyma
  • paradicsom
  • citromlé
  • citromhéja
  • olívaolaj



Elkészítés:


A marhahúslevesből nem hiányozhat a velős csont.


https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/04/marha-husleves-veloscsonttal.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/05/marhahusleves-velos-kenyerrel.html


Ezúttal sütőben készült a velő.

A hosszában elfűrészelt csontokat tepsibe helyezzük.



A velőt megsózzuk és frissen darált borssal megszórjuk. 


Füstölt paprikát is teszünk rá.


Sütőben készre sütjük.


Friss salátát kínálunk mellé.
Apróra vágunk petrezselymet, újhagymát, paradicsomot.
Gyengén megsózzuk.


Reszelünk rá egy citrom sárga héját.


A citrom levéből is locsolunk bele.


Mártásos tálban kínáltam a forró sült velő mellé.


Nem maradhat el a ropogós pirított kenyér sem.


A sütőben megpirítjuk az olívaolajjal meglocsolt, sóval és fokhagymaporral fűszerezett kenyér szeleteket.


Az ünnepi ebéd előétele volt ez a fogás és nagy sikert aratott.