2024. január 2., kedd

Morzsás, fahéjas tejbegríz gombóc

 Hozzávalók:

  • tej

  • búzadara
  • cukor
  • vaj/olaj
  • zsemlemorzsa
  • őrölt fahéj
  • tejföl



Elkészítés:


Gyorsan készül ez az egyszerű tejbegrízes finomság.

Kevés vajon vagy olajon pirítsuk meg a zsemlemorzsát.

Folyamatosan kevergessük, mert hajlamos lesülni.

Feltétlenül sózzuk meg.



Cukorral és őrölt fahéjjal ízesítsük.


Közben elkészítjük a tejbegrízt.
Nálam bevált az egy liter tejhez egy 3 deciliteres bögre gríz arány.


Legyen jó sűrű a tejbegrízünk.



Formázzunk vizes kézzel gombócokat.


Bármilyen méretű lehet a gombóc, én a szilvás gombóchoz hasonló gömböket formálok.

Beleforgatjuk a fahéjas prézlibe.


Készen is van a villámgyors édesség.



Tejfölbe keverjünk kevés cukrot és fahéjat, ezzel megkoronázhatjuk a grízgombócokat.
 

Egy tartalmas leves után kínálhatjuk.
A gyerekek imádják.