2024. január 2., kedd

Rakott kel gombásan

 Hozzávalók:


  • kelkáposzta

  • olaj

  • hagyma
  • darált hús
  • paradicsom
  • zöldpaprika
  • leveskocka
  • törött bors
  • majoránna
  • rizs
  • gomba
  • tejföl


Elkészítés:


https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2012/12/rakott-kel.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/08/rakott-kel-gerslivel.html


Egy kicsit újítottam a szokásos rakott kel receptemen.

Leveskockával ízesített, sós vízben kissé megabáljuk a kelkáposztát.



Nem kell agyonfőzni a káposztát.

Leszűrjük.

Pici olajon hagymát dinsztelünk és hozzáadjuk a darált húst.


Fűszerezzük sóval, törött borssal, majoránnával, apróra vágott zöldpaprikával és paradicsommal.

Süssük puhára a húst.



Külön fazékban sós vízben főzzük meg a rizst.
Szűrjük le és keverjük össze a fűszeres darált hússal.


Gombával gazdagítottam ezt a fogást.


Egy gondolatnyi olajon megpirítjuk a felszeletelt gombát.
Megsózzuk és majoránnával fűszerezzük.


Összeállítjuk a rakott kelt.
A kiolajozott tepsi aljára egy réteg kelkáposztát teszünk.



Erre tesszük a rizses húst.


Tejföllel meglocsoljuk.


Egy kevés káposztát szórunk rá.


Most rátesszük a pirított gombát is.


A maradék káposztával befedjük.


Tejföllel jó vastagon bevonjuk.


180 C fokos sütőben addig sütjük, amíg a teteje megpirul.


A gombától finom új ízeket kapunk.


Tálaláskor tejföllel kínáljuk.