2024. január 4., csütörtök

Orosz krémtorta

 Hozzávalók:

Piskótához:

  • 6 tojás
  • 120 gr. liszt
  • 100 gr. cukor
  • késhegynyi sütőpor
  • csipet só

Krémhez:

  • 120 gr. vaníliás puding
  • 5 ek. cukor
  • 8 dl tej
  • 1 citrom sárga héja
  • 5 dl habtejszín
  • 20 gr, zselatinfix express/vagy zselatin lap
  • 5 dkg rumba áztatott mazsola
  • 10 dkg kandirozott gyümölcs
  • rum/rumaroma





Elkészítés:

Szülinapra készült most ez a habkönnyű torta.


Elkészítjük a piskótát a lentiek szerint.

https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/08/piskota.html



A tortát három rétegre vágjuk.


Félretesszük amíg a krémet elkészítjük.


A tejet a pudinggal és a cukorral sűrűre főzzük, majd kihűtjük.


Kóstoljuk meg, hogy elég édes-e.



Belekeverjük az előírás szerint a zselatin fixet vagy az előre beáztatott és aztán kinyomkodott zselatin lapot.

 

Hozzáadjuk a rumba vagy rumaromába beáztatott, majd leszűrt mazsolát és kandírozott gyümölcsöt.


Belekeverjük a keményre felvert tejszínhabot.



Megkenjük a piskóta lapokat.


Behűtjük a tortát.


Tálaláskor tejszínhabbal gazdagon megdíszítjük.


Nagyon finom könnyű ez a krém, de lágy is, ezért nem is sikerült szebb képet készíteni a tortáról.
Mire jól behűtöttem volna, addigra pillanatok alatt elfogyott...