2024. január 16., kedd

Citromos fogas

 Hozzávalók:

  • fogas egészben

  • őrölt fehér bors
  • citrom
  • lime
  • kápia paprika
  • paradicsom
  • tejföl




Elkészítés:

Nagy kedvencünk a hal.

Sokféleképpen készítjük el.


https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2012/12/alaszkai-tokehal-molnarne-modra.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/07/dorozsmai-gombas-hal.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/01/thai-zoldseges-hal-es-tenger-gyumolcsei.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/01/accras-kreol-halas-fank.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/01/mandulas-hal.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/11/tejszines-sult-hal.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/03/gorog-hal.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/07/dorozsmai-gombas-hal.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/11/kokuszos-hal-es-kiralyrak.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/08/gyomberes-fokhagymas-sult-hal.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/02/halaszle.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/01/racponty-papa-modra.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/09/rokagombas-sult-branzino.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/06/sult-hal-szalonnas-kelkaposztaval.html  

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/04/fokhagymas-sult-ponty.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/05/gombas-hal-edes-savanyu-zoldseggel.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/12/bouillabaisse-avagy-franciak-hallevese.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/01/ponty-kaposzta-agyon.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/03/racponty-2.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/04/dorozsmai-molnar-ponty.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/07/szezammagos-rantott-ponty.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/12/ordoghal-narancsmartasban.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/12/gyomberes-alaszkai-tokehal-alaska.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/12/szent-peter-hal-la-meuniere.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2023/05/hekk-rozmaringos-paradicsomos-gerslis.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/11/citromos-afrikai-harcsa.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/04/citromos-vermutos-harcsa.html


Szerencsére két horgász is van a családban, így sokszor jutunk friss halhoz.

Most egy szép nagy fogas akadt horogra.



A halat megtisztítjuk.
Az uszonyokat is levágjuk.


A belsejét és a fejét is eltávolítjuk.


Kukucs 😂!


Egészben sütjük meg a tepsibe fektetett halat.


A halat kívül-belül megsózzuk és törött fehér borssal megszórjuk.
A belsejébe citromkarikákat helyezünk.



Bőven teszünk a hal alá friss vajat.


A tetejét is megkenjük olvasztott vajjal és citromkarikával, lime szeletekkel, kápia paprikával, valamint paradicsommal megdíszítjük.


Végül sűrű tejföllel is körbelocsoljuk.


Sütőben készre sütjük a halat.


Tálaláskor is kanalazzunk rá egy kis tejfölt.




Csodálatos fehér húsú hal.


A képen thai rizzsel és fekete babos japán soba tésztával kínáltam.


Ezt a halat nem kell túlfűszerezni, mivel különlegesen ízletes a húsa.


A sült citromos, tejfölös krém remekül kiemeli a fogas zamatát.